YubiKeys

YubiKey

We hebben in Nederland inmiddels (bijna) allemaal een digitale werkplek. En of dit nou een vaste pc is, of een laptop – allemaal gebruiken we een wachtwoord of pincode om deze te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. Maar maak jij gebruik van een complex wachtwoord? Gebruik jij altijd hoofdletters, leestekens en speciale symbolen in je wachtwoord?

Het kan best een gedoe zijn om iedere keer een slim, complex en origineel wachtwoord in te voeren, vooral als je met regelmaat je wachtwoord moet wijzigen omdat dit bijvoorbeeld bedrijfsbeleid is.

De YubiKey maakt veilig inloggen gemakkelijk! Via een USB sleutel die je slechts kort in of tegen je device moet houden, voegt YubiKey automatisch een certificaatsleutel toe aan jouw vaste wachtwoord.

Omdat certificaten de meest veilige methode zijn van authenticatie, kan jouw wachtwoord volstaan met een relatief simpele pincode. Deze certificaatsleutel wordt namelijk bij elke aanmelding automatisch gecontroleerd

Waarom de YubiKey? Er zijn toch genoeg andere oplossingen?

De YubiKey is een onverwoestbare USB sleutel zonder batterijen en werkt op basis van aanraking en statische elektriciteit. Op het moment dat je de YubiKey verwijdert zal ook jouw werkplek automatisch vergrendelen. Wel zo’n veilig idee als je met gevoelige data werkt. De YubiKey kent een eenmalige aanschaf en er zijn geen kostbare licenties nodig. Wij hebben bij Microway YubiKeys die al 5 jaar lang aan een volle sleutelbos hangen en nog steeds perfect functioneren!

Mijn online applicaties werken vast niet met Yubikey, of toch wel?

YubiKeys worden geleverd met een ruime set aan software om hen te installeren. Daarbij maken ze gebruik van open standaarden als oATH, FIDO, SAML en OpenID. Niet voor niets dat er wereldwijd al miljoenen gebruikers van de YubiKey zijn.
Enkele voorbeelden van bekende online applicaties die je kunt koppelen met YubiKeys: Google, Facebook, Windows, Salesforce, Dropbox, Citrix, RSA, IVM, LastPass, Dell, macOS en nog veel meer…

Leuk zo'n YubiKey, maar wat als ik hem kwijt raak?

Geen probleem. Jouw gegevens zijn nog steeds veilig want de YubiKey werkt met “iets wat jij weet” en “iets wat jij hebt”. Wanneer je de sleutel kwijt bent, kunnen we deze met één muisklik deactiveren.
Iemand die daarna de sleutel vindt heeft er niets aan zonder jouw gebruikersnaam en pincode. Nadat wij de sleutel gedeactiveerd hebben is de YubiKey onbruikbaar, en ook de data op de chip in de YubiKey is beschermd met een militaire klasse codering en gegarandeerd veilig.

Waarom zou ik de YubiKey gebruiken?

Er zijn tal van redenen om de YubiKey eens te proberen. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje.
  • Duizenden bedrijven en organisaties over de hele wereld – ook de Top10 internetbedrijven als Google, Dropbox en SalesForce – realiseren met de YubiKey eenvoudig veilige toegang tot hun applicaties, netwerken en online services.
  • Ook individueel gebruik is mogelijk. Veel ZZP’ers en consumenten beveiligen met de YubiKey hun Gmail, Dropbox, Office365, WordPress, Github en Password managers.
  • Zelfs software ontwikkelaars gebruiken YubiKeys om hun code te ondertekenen en hun GitHub account te beveiligen. Tevens kunnen zij door open standaarden, eenvoudig two-factor authenticatie toevoegen aan eigen applicaties.
Nieuwsgierig geworden naar de YubiKey? Ze zjn er in verschillende uitvoeringen en functionaliteiten. geschikt voor USB poort, USB-C poort, Mini formaat, geïntegreerde NFC chip. Welke past het beste bij jou en je gebruikers? Daarover vertellen we je graag meer. Maak vandaag nog een afspraak voor een demo van de YubiKey.

GEÏNTERESSEERD?

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!