Waarom is het toch zo moeilijk om een goed wifi netwerk te krijgen op onze Zaak?

WAAROM IS HET TOCH ZO MOEILIJK OM EEN GOED WIFI NETWERK TE KRIJGEN OP ONZE ZAAK?


Ook deze vraag krijgen wij geregeld gesteld door bedrijven die ten einde raad bij ons aankloppen.

Om de complexiteit van het zakelijke WiFi vraagstuk te illustreren, lopen wij dan vaak even alle uitdagingen door die komen kijken bij het aanleggen van een goed WiFi netwerk:

 • Mobiliteit en meerdere zenders: wanneer een gebruiker buiten het bereik van één WiFi-zender komt en deze moet overschakelen naar een andere zender, dan moet dit bij voorkeur zonder onderbrekingen. Bij de gemiddelde zender verloopt deze overgang bepaald niet naadloos.
 • Storingen door omgevingsfactoren: Muren, vloeren, andere WiFi-netwerken en apparaten – ze hebben allemaal een storende invloed op je netwerk, met een slechte gebruikerservaring tot gevolg. Hoe los je dit op? Door vooraf de omgeving in kaart te brengen en slimme zenders te gebruiken die zelf storingen omzeilen en zelfs uitschakelen.
 • Beveiliging van je netwerk: Een slecht beveiligd WiFi-netwerk ondervindt extra belasting door apparaten die zich automatisch willen aanmelden en/of in het slechtste geval bewust gegevens willen afluisteren.
 • Verschillende standaarden: Bluetooth, ZigBee, LoRa, NB-IOT, hanteren allemaal verschillende standaarden die allemaal om draadloze communicatie vragen. Maar ondertussen belasten ze jullie WiFi-netwerk.
 • Vaste infrastructuur moet aansluiten: Iedereen verwacht steeds hogere snelheden van het WiFi-netwerk. Maar weinig mensen beseffen dat de snelheid van het WiFi netwerk ook afhankelijk is van het achterliggende vaste netwerk. Wireless en Wired zijn een team en dat vraagt om een goede afstemming.
 • Plaatsing zenders kan complex zijn: Een standaard WiFi-zender heeft zo zijn beperkingen. Maar er zijn verschillende soorten zenders voor verschillende toepassingen. Wil je zenders buiten monteren? Wil je op één kabel zowel je WiFi-zender als andere apparaten koppelen? Wat als er geen draad beschikbaar is? Het zijn reële uitdagingen waar je mee te maken krijgt.
 • Toenemende dichtheid van gebruik: Er zijn de laatste jaren heel veel gebruikers en apparaten bijgekomen die allemaal online willen werken in een relatief kleine omgeving. Een gemiddelde kantoormedewerker heeft inmidddels drie apparaten die allemaal op het WiFi-netwerk willen gaan. Dat betekent iets voor de benodigde bandbreedte. Je hebt meer bandbreedte nodig en meer radiozendtijd voor de WiFi-zenders.
 • Zware nieuwe Applicaties: Wat ook iets betekent voor je benodigde bandbreedte: 4K video, virtual en augmented reality, live-stream vergaderingen en al die andere top notch applicaties. Het is allemaal mooi, maar al deze apps vragen bij elkaar een behoorlijk grote bandbreedte, terwijl je 10 jaar geleden nog prima uit de voeten kon met 128Kbps.
Wil je echt een optimaal WiFi netwerk aanleggen zonder onregelmatigheden en vertragingen, dan moet je al deze uitdagingen serieus langslopen.

Toenemende verwachtingen

Van bedrijfsnetwerken wordt vaak verwacht dat ze services kunnen ondersteunen die een paar jaar geleden nog onmogelijk leken.

Ultra High-Definition (UHD en 4K) video, real-time samenwerken, Unified Communications (UC) en Virtual Desktop Infrastructure (VDI), het zijn maar een paar van de vele applicaties die organisaties tegenwoordig inzetten om de productiviteit van hun medewerkers te vergroten, hun customer service te verbeteren en het voordeel ten opzichte van concurrenten te maximaliseren.

Dezelfde netwerken moeten tegelijkertijd ook altijd en overal mobiele toegang bieden en kunnen schalen om aan de groeiende verwachtingen van gebruikers tegemoet te komen. Tel daarbij op dat organisaties steeds meer moeten letten op hun kosten en gedwongen zijn om meer te doen met minder.

Feit is dat netwerken snel en efficiënt moeten kunnen groeien om de altijd veranderende bedrijfsomgeving te kunnen ondersteunen.

Daarom letten wij bij het ontwerpen van een nieuw datanetwerk altijd op deze vier punten:

 • Flexibele implementatie mogelijkheden
 • Eenvoudige en betrouwbare verbindingen
 • Groei zonder verstoring
 • Een netwerk dat klaar is voor de toekomst

Microway heeft hiervoor passende oplossingen met een complete range aan switches, voor elke klant en behoefte een passende switch. Ben je toe aan meer poorten en een hogere snelheid? Dan kan je bij ons eenvoudig upgraden naar een volledige 10G architectuur.

Door de Campus Fabric technologie plaats je eenvoudig één of meerdere switches bij. En maak je niet druk over de configuratie. Dit wordt automatisch door de nieuwe switch overgenomen.

Meer weten over hoe jullie netwerk klaar gemaakt kan worden voor de toekomst? Toe aan een overstap naar 10Gigabit snelheden? Jullie medewerkers zijn er waarschijnlijk allang klaar voor. Maak vandaag nog een afspraak met onze netwerkconsultants.

Combineer Wireless en Wired en verlaag de total cost of Ownership!

Een lagere kostenpost voor het jaarlijkse beheer van de Wireless en Wired omgeving. Wie wil het niet? Maar hoe krijg je het voor elkaar?

 • Met Ruckus Wireless en de uitgebreide range Ruckus (Brocade) ICX switches kun je het netwerk eenvoudig beheren vanuit één overzichtelijke portal. Je hoeft niet te investeren in dure opleidingen om het beheer op je switches uit te voeren.
 • Met Ruckus Stackable ICX switches maak je één logische netwerk van een stack tot wel 12 switches.
 • Begin met een switch met 1Gbps poorten, met een extra éénmalige licentie upgrade je deze poorten naar 10Gbps. Dus geen nieuwe switches kopen!
 • Met Campus Fabric, heb je redundancy over je netwerk, elke switch kan elke rol overnemen en het beheer loopt via één overzichtelijke portal.
 • Troubleshoot connectiviteit op je WiFi-netwerk met de ingebouwde tools.
 • Beheer meerdere locaties vanuit één controller welke fysiek of virtueel geïnstalleerd kan worden en één controller voor zowel Wireless als Wired.

VRAAG ONZE CONSULTANTS VOOR EEN DEMO.

Genoeg gelezen en toe aan een demo? Wij laten je graag meer zien over de controller omgeving voor zowel Wireless als Wired.