Waarom is het toch zo moeilijk om een goed WiFi netwerk te krijgen op onze zaak?
Ook deze vraag krijgen wij geregeld gesteld door bedrijven die ten einde raad bij ons aankloppen.
Om de complexiteit van het zakelijke WiFi vraagstuk te illustreren, lopen wij dan vaak even alle uitdagingen door die komen kijken bij het aanleggen van een goed WiFi netwerk.
Wil je echt een optimaal WiFi netwerk aanleggen zonder onregelmatigheden en vertragingen, dan moet je al deze uitdagingen serieus langslopen.
Wanneer een gebruiker buiten het bereik van één WiFi-zender komt en deze moet overschakelen naar een andere zender, dan moet dit bij voorkeur zonder onderbrekingen. Bij de gemiddelde zender verloopt deze overgang bepaald niet naadloos.
Muren, vloeren, andere Wifi-netwerken en apparaten – ze hebben allemaal een storende invloed op je netwerk, met een slechte gebruikerservaring tot gevolg. Hoe los je dit op? Door vooraf de omgeving in kaart te brengen en slimme zenders te gebruiken die zelf storingen omzeilen en zelfs uitschakelen.
Muren, bloeren, andere Wifi-netwerken en apparaten – ze hebben allemaal een storende invloed op je netwerk, met een slechte gebruikerservaring tot gevolg. Hoe los je dit op? Door vooraf de omgeving in kaart te brengen en slimme zenders te gebruiken die zelf storingen omzeilen en zelfs uitschakelen.
Een slecht beveiligd WiFi-netwerk ondervindt extra belasting door apparaten die zich automatisch willen aanmelden en/of in het slechste geval bewust gegevens willen afluisteren.
Bluetooth, ZigBee, LoRa, NB-IOT, hanteren allemaal verschillende standaarden die allemaal om draadloze comunicatie vragen. Maar ondertussen belasten ze jullie WiFi-netwerk.
Iedereen verwacht steeds hogere snelheden van het Wifi-netwerk. Maar weinig mensen beseffen dat de snelheid van het WiFi-netwerk ook afhankelijk is van het achterliggende vaste netwerk. Wireless en Wired zijn een team en dat vraagt om goede afstemming.
Een standaard WiFi-zender heeft zo zijn beperkingen. Maar er zijn verschillende soorten zenders voor verschillende toepassingen. Wil je zenders buiten monteren? Wil je op één kabel zowel je WiFi-zender als andere apparaten koppelen? Wat als er geen draad beschikbaar is? Het zijn reële uitdagingen waar je mee te maken krijgt.
Er zijn de laatste jaren heel veel gebruikers en apparaten bijgekomen die allemaal online willen werken in een relatief kleine omgeving. Een gemiddelde kantoormedewerker heeft inmiddels drie apparaten die allemaal op het WiFi-netwerk willen gaan. Dat betekent iets voor de benodigde bandbreedte. Je hebt meer bandbreedte nodig en meer radiozendtijd voor de WiFi-zenders.
Wat ook iets betekent voor je benodigde bandbreedte: 4K video, virtual en augmented reality, live-stream vergaderingen en al die andere top notch applicaties. Het is allemaal mooi, maar al deze apps vragen bij elkaar een behoorlijk grote bandbreedte, terwijl je 10 jaar geleden nog prima uit de voeten kon met 128Kbps.
Toenemende verwachtingen
Van bedrijfsnetwerken wordt vaak verwacht dat ze services kunnen ondersteunen die een paar jaar geleden nog onmogelijk leken.
Ultra High-Definition (UHD en 4K) video, real-time samenwerken, Unified Communications (UC) en Virtual Desktop Infrastrucutre (VDI), het zijn maar een paar van de vele applicaties die organisaties tegenwoordig inzetten om de productiviteit van hun medewerkers te vergroten, hun customer service te verbeteren en het voordeel ten opzichte van concurrenten te maximaliseren.
Dezelfde netwerken moeten tegelijkertijd ook altijd en overal mobiele toegang bieden en kunnen schalen om aan de groeiende verwachtingen van gebruikers tegemoet te komen. Tel daarbij op dat organisaties steeds meer moeten letten op hun kosten en gedwongen zijn meer te doen met minder.
Feit is dat netwerken snel en efficiënt moeten kunnen groeien om altijd veranderende bedrijfsomgeving te kunnen ondersteunen.
Daarom letten wij bij het ontwerpen van een nieuw datanetwerk op deze vier punten:
- Flexibele implementatie mogelijkheden
- Eenvoudige en betrouwbare verbindingen
- Groei zonder verstoring
- Een netwerk dat klaar is voor de toekomst
Microway heeft hiervoor passende oplossingen met een complete range aan switches, voor elke klant en behoefte een passende switch. Ben je toe aan meer poorten en een hogere snelheid? Dan kan je bij ons eenvoudig upgraden naar een volledig 10G architectuur
Door de Campus Fabric technologie plaats je eenvoudig één of meerdere switches bij. En maak je niet druk over de configuratie. Dit wordt automatisch door de nieuwe switch overgenomen.
Meer weten over hoe jullie netwerk klaar gemaakt kan worden voor de toekomst? Toe aan een overstap naar 10Gigabit snelheden? Jullie medewerkers zijn er waarschijnlijk allang klaar voor. Maak vandaag nog een afspraak met onze netwerkconsultant.
Combineer Wireless en Wired en verlaag de total cost of Ownership!
Een lagere kostenpost voor het jaarlijkse beheer van de Wireless en Wired omgeving. Wie wil het niet? Maar hoe krijg je het voor elkaar?
- Met Ruckus Wireless en de uitgebreide range Ruckus (Brocade) ICX switches kun je het netwerk eenvoudig beheren vanuit één overzichtelijke portal. Je hoeft niet te investeren in dure opleidingen om het beheer op je switches uit te voeren.
- Met Ruckus Stackable ICX switches maak je één logische netwerk van een stack tot wel 12 switches.
- Begin met een switch met 1Gbps poorten, met een extra éénmalige licentie upgrade je deze poorten naar 10Gbps. Dus geen nieuwe switches kopen!
- Met Campus Fabric, heb je redundancy over je netwerk, elke switch kan elke rol overnemen en het beheer loopt via één overzichtelijk portal.
- Troubleshoot connectiviteit op je WiFi-netwerk met de ingebouwde tools.
- Beheer meerdere locaties vanuit één controller welke fysiek of virtueel geïnstalleerd kan worden en één controller voor zowel Wireless als Wired.

VRAAG ONZE CONSULTANTS VOOR EEN DEMO.
Genoeg gelezen en toe aan een demo? Wij laten je graag meer zien over de controller omgeving voor zowel Wireless als Wired.