Veilig en comfortabel werken in tijden van onzekerheid

Dat was even wennen voor ons als IT-specialisten, een virus waar we geen software tegen hebben. Zo ook onze klanten en relaties. We worden plotseling geconfronteerd met verplicht werken vanuit huis en moeten zorgen voor social-distancing. Met andere woorden geen handjes geven en 1.5 meter afstand houden van elkaar.


Veel bedrijven hebben voor hun ambulante medewerkers voorzieningen getroffen om locatie onafhankelijk te kunnen werken. Nu moet alleen ook de telefoniste, boekhouder, officemanager en eigenlijk iedereen zo veel mogelijk vanuit huis werken.  

Hoe werk je comfortabel en veilig vanuit huis als je daar niet op voorbereid bent en met welke kleine aanpassingen kun je de medewerkers helpen. In deze Blog geven wij je 5 tips en tricks.

Lees onderstaand meer.

1. Veiligheid voorop

Nu je vanuit huis moet werken ga je meer gebruik maken van je internetverbinding en je bent niet de enige. Hoe kun jij zorgen dat alles snel en veilig blijft.

Begin met het goed beveiligen van je wifi-netwerk. Als je al jaren één en hetzelfde wifi-wachtwoord gebruikt, dan is het nu een goed moment om deze preventief eens te wijzigen. Je gaat verbinding maken met bedrijfsgegevens en hier moet je toch veilig mee om gaan.

Als je dan toch bent ingelogd op je wifi-router of accesspoint kun je gelijk eens kijken of deze van recente software updates is voorzien. Niet alleen verhoog je de veiligheid met recente updates, vaak zorgen deze er ook voor dat moderne apparatuur beter aangestuurd kan worden en zal je verbinding sneller en stabieler worden.

Heb je de smaak van het updaten te pakken, neem dan gelijk je pc/laptop, router, switch en alle aangesloten apparaten mee.

Weet je niet hoe dit moet en laat je het liever aan de pro’s over dan staat onze ServiceDesk voor je klaar.

Ga naar www.microway.nl/contact/ hier vindt je de contactgegevens van onze ServiceDesk.

2. Je kantoor aan huis

Als je niet standaard een thuiswerkplek hebt dan is de keukentafel wellicht een goede keuze. Let hierbij wel op je houding want nu je afscheid hebt genomen van je comfortabele bureaustoel en in hoogte verstelbare bureau zit je tussen de fruitschaal en de ontbijtborden.

Comfortabel thuiswerken hoeft niet aan een luxe bureau, maar zorg ervoor dat je monitor op de juiste hoogte staat, dat je armen kunnen rusten op tafel en dat je een losse muis en toetsenbord hebt zodat je niet de hele dag onhandig op je laptop hoeft te typen.

In deze corona-crisis kun je voor het personeel wat vanuit huis moet werken een thuiswerk-box samenstellen. Doe hierin een muis en toetsenbord en een wat grotere monitor zodat iedereen comfortabel kan werken. Duur hoeft dit niet te zijn en de bereidwilligheid om thuis door te werken neemt alleen maar toe.

Wij leveren thuiswerk-boxen met 22 of 24 inch monitor, muis en toetsenbord inclusief alle kabels al vanaf € 199,-.

Om de laptop goed aan te sluiten adviseren wij een dockingstation, scherm (één of twee) en een muis met toetsenbord.

Als jij je medewerkers liever een complete werkplek wilt aanbieden, neem dan contact met ons op. Wij hebben goede afspraken met onder andere Intel, Dell, Lenovo en HP om snel een complete werkplek te kunnen leveren.

3. Geen mogelijkheid om te verbinden met je kantoor pc, echt wel!

Nu we massaal allemaal thuis moeten werken komen veel bedrijven tot de conclusie dat ze voor hun vertegenwoordigers en directie wel oplossingen hebben… maar nu moet de telefoniste, boekhouder, officemanager en eigenlijk iedereen vanuit huis kunnen aanmelden. Alleen hebben ze een vaste pc en deze kan je niet zomaar mee naar huis geven en aansluiten.

Sommige klanten van ons kunnen via een VPN tunnel medewerkers laten aanmelden, maar wat als je dat ook niet kan.

Microway heeft een veilige en simpele oplossing om de werkplekken op kantoor te kunnen benaderen op afstand. We installeren een klein stukje software welke verbinding maakt met een beveiligde server en portal. Hierop kun je als gebruiker inloggen en kun je jouw eigen pc zien en aanmelden met de gebruikersnaam en wachtwoord zoals je gewend bent.

Uiteraard is veiligheid hierbij van belang. Onze software controleert ook direct op kwetsbaarheden zoals een niet up-to-date virusscanner en updates van je pc. Je ziet dit direct als je inlogt op je beveiligde portal, dus terug naar tip 1 en updaten maar!

Wil jij vandaag nog beveiligde toegang tot je werkplek op kantoor? Het enige wat je nodig hebt is een pc, laptop of tablet met internet.

De kosten zijn per werkplek per maand aan en uit te zetten, dus ultieme controle over de kosten. Zodra alle corona-perikelen voorbij zijn zeg je de licentie gewoon op.

Klaar voor de start…. Vraag vandaag nog je licentie aan en binnen 1 uur ben je weer aan het werk. Bel met onze consultants en zij helpen je verder.

4. Je oude pc weer nieuw leven inblazen

We hebben gezorgd dat alle medewerkers vanuit huis kunnen inloggen of de pc kunnen overnemen. Maar niet iedereen heeft een moderne werkplek thuis staan, de pc’s van de kinderen wordt ineens een werkplek voor papa en mama.

Je komt erachter dat je antivirus licentie is verlopen, je Word en Excel zijn sterk verouderd, dat gaat een flinke investering worden.

Licenties van kantoor mogen niet zomaar op een privé pc worden geïnstalleerd. Dus hebben wij hier de gratis varianten voor thuis op een rijtje gezet. Betrouwbare software, gratis beschikbaar of 30 dagen test licentie.

 Antivirus:

Als partner van Sophos kunnen wij sterk de Home versie van Sophos adviseren, deze is vele malen beter als de ingebouwde versie van Windows. Tevens kun je via één portal meerdere pc’s beschermen en kun je de kinderen beschermen tegen ongewenste websites door strenge filters aan te zetten.

Download hier je Sophos Home Free met 30 dagen gratis premium functies.

https://home.sophos.com/en-us/download-antivirus-pc.aspx

Office met Word, Excel en PowerPoint:

Brieven maken, calculaties verwerken en online presentaties maken doe je natuurlijk met Microsoft Office 365. Je kunt de privé versie hiervan 30 dagen gratis installeren en gebruiken. Meld je aan via de volgende link.

https://products.office.com/nl-nl/try

Liever echt helemaal gratis maar wel de look and feel van de vertrouwde Microsoft software? Kijk dan eens naar OpenOffice of LibreOffice, voor zowel Windows als Apple werkstations.

https://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-fris/  https://www.openoffice.org/nl/download/index.html

Licentie management

Kom je licenties te kort voor de zakelijke pc en laptops, geen nood. Microway is rental-partner van Sophos en Microsoft Office en wij kunnen razendsnel alle licenties per maand voor je activeren en installeren.

5. Let op spam en phishing email

In tijden van onzekerheid en veel mensen die op manieren moeten werken anders dan gewend, liggen hackers en andere dreigingen op de loer.

Je ontvangt email en berichten van iedereen met informatie over wat er allemaal gebeurd maar ook email van collega’s… althans dat denk je.

Het blijft opletten, een email van een collega die vraagt om iets te installeren omdat dit makkelijk is… een directeur die je als financieel medewerker ineens vraagt geld over te boeken. Blijf op je hoede.

Installeer niet zo maar een programma en klik niet op links die je niet kent. Op je pc kun je in de email vaak je muis op de link houden, klopt de link met de tekst?

Als IT-specialisten kunnen we je van de beste beveiligingssoftware voorzien, maar vaak gaat het toch fout bij het klikken op een link of het openen van een bestand.

We kunnen je medewerkers hier op trainen door het inzetten van een door ons opgezette phishing-campagne. Ook kunnen we online trainingen aanbieden die medewerkers gaat opleiden in het herkennen van phishing en andere dreigingen.

We laten je graag zien hoe wij dit aanpakken. Maak hiervoor een virtuele afspraak met onze consultant, veilig via een video-conference.

Bel met onze consultant voor een demonstratie.