Van Windows 7 naar Windows 10

GA JE MEE VAN WINDOWS 7 NAAR WINDOWS 10?

Vanaf januari 2020 stopt de ondersteuning op Windows 7 en daarna komen er geen belangrijke updates meer beschikbaar en zal deze niet meer veilig zijn.

Het is verstandig tijdig over te stappen naar Windows 10, maar wat zijn de mogelijkheden en werken alle programma’s nog wel hetzelfde.

Wij helpen jou deze stap te maken, lees in onze blog meer waarom overstappen een verstandige keuze is.

Het is oud, tijd voor iets nieuws

Wist je dat Windows 7 al 10 jaar oud is. Het is gelanceerd op 22 oktober 2009 en zoals je mag verwachten van Microsoft ondersteunen ze 10 jaar lang een besturingssysteem.

Ja… je leest het goed… al 10 jaar oud.

De meeste pc’s en laptops zijn jonger dan 10 jaar. Als hier nou nog steeds een sterk verouderd besturingssysteem op draait dan laat je eigenlijk de volle rekenkracht en capaciteit van jouw pc of laptop onbenut.

Hier heb je alvast één reden om over te stappen, jouw pc of laptop zal een stuk sneller worden en meer moderne externe apparaten ondersteunen.

Nog meer redenen om over te stappen, lees verder en we vertellen je meer.

Is je veiligheid gegarandeerd?

Nee… zeker niet met een verouderd besturingssysteem. Vanaf januari 2020 geeft Microsoft geen updates meer uit wanneer er kwetsbaarheden worden ontdekt in Windows 7.

Dit gaat verder dan je zou verwachten, want ook je antivirus software zal moeite hebben met het correct functioneren. Het wordt een beetje dweilen met de kraan open.

Maak je niet al te druk want wie maakt er nou misbruik van een oud besturingssysteem? Nou dat zijn er genoeg, denk aan virussen, hackers en ander gespuis wat graag jouw gegevens in wil zien.

Stel dat jij slachtoffer van phishing bent en er wordt geld van je bankrekening afgeschreven? De bank zal vragen welke voorzorgsmaatregelen je hebt genomen. Een verouderd besturingssysteem is al één reden om de verantwoording bij jou neer te leggen. Zeg mij maar na “dag geld”.

Natuurlijk is niet alleen geld een reden, ook gevoelige data zou voldoende reden moeten zijn om je pc of laptop van een update te voorzien.
.

Op de toekomst voorbereid

Windows 7 dateert alweer vanuit oktober 2009, techniek gaat snel en 10 jaar geleden had je niet kunnen bedenken dat je alleen nog maar draadloos werkt, Office 365 gebruikt en al je (bedrijfs)applicaties uit de cloud haalt.

Hier is Windows 7 zeker niet voor gemaakt en al helemaal niet voor nieuwe hardware. Veel hardware leveranciers van bijvoorbeeld printers zullen geen drivers en software meer leveren om alles goed te laten werken.

Maar hoe zit het met al je programma’s die je gebruikt? Als jouw favoriete bedrijfsapplicatie al vanaf Windows 7 beschikbaar is, dus ook al 10 jaar oud is… dan zou ik deze ook eens van een update voorzien. De meeste bedrijfsapplicaties groeien mee met de besturingssystemen en kunnen perfect op Windows 10 werken.

Werkt alles op Windows 10? Nou er zullen best uitzonderingen zijn en Windows 10 heeft een goede ondersteuning voor oudere applicaties door toepassing van compatibiliteit modus. Werkt je applicatie dan echter niet meer….? Niet getreurd we kunnen je oude vertrouwde Windows 7 als een virtuele werkplek draaien op je eigen pc. Dan hoef je deze alleen maar even aan te zetten als je die “good old” applicatie toch nog even nodig hebt.

 

Microsoft Partner

Microway is al jaren Microsoft Partner en helpt je graag met de overstap naar Windows 10.

Start vandaag nog met je overstap en zorg dat je op tijd klaar bent… het is zo januari 2020