VAN DER WEEGEN: ALTIJD IN BEWEGING

VAN DER WEEGEN: ALTIJD IN BEWEGING

vanderwegen LOGOMarc Buster is lid van het directieteam bij Van der Weegen Bouwgroep in Tilburg. Hij werkt al achttien jaar bij het bedrijf en weet niet beter of Microway is er de huisleverancier van zowat alles wat met automatisering te maken heeft. Zo ook met systeembeheer. “De organisatie is continu in beweging om aansluiting te houden bij de snel veranderende omgeving. Microway heeft ons bij al die veranderingen goed ondersteund.”

Het ERP-systeem komt van een andere leverancier, maar verder verzorgt Microway zowat alle ICT producten en diensten op het gebied van ICT voor Van der Weegen. Buster: “Nog niet zo lang geleden was er een specialist bezig voor de migratie van dat ERP-pakket. Die was aan het werk op een door Microway geleverde server en zei dat de hardware van Microway met kop en schouders boven andere apparatuur uit steekt.” De geboden kwaliteit op zowel performance als levensduur wordt als uitstekend ervaren: “Een PC schrijven we hier in vijf jaar af en zo lang gaat zo’n Microway systeem ook met gemak mee.”

Systeembeheer
Waarmee niet is gezegd dat Microway voor Van der Weegen louter leverancier van hardware is. “Het bedrijf levert ook software en infrastructuur, maar is er bovenal voor de complete service op het gebied van ICT. Elke donderdagochtend komt Mario, één van de specialisten van Microway, langs voor ons systeembeheer. Gebruikers kloppen bij hem aan met al hun vragen, suggesties en problemen. Dat gaat geruisloos en is een toegevoegde waarde voor de organisatie.”

Microway volgt met haar diensten op het gebied van automatisering Van der Weegen op de voet. Dat is hard werken, want de onderneming verandert in hoog tempo. “De afgelopen jaren is Van der Weegen van een ontwikkelende bouwer veranderd in een full-service organisatie die aanwezig is in de volle breedte van de bouwketen. Onze bouwstenen bestaan uit conceptontwikkeling, projectontwikkeling, bouwmanagement, realisatie en vastgoedexploitatie. Deze breedte vraagt wat van onze medewerkers op het gebied van samenwerking. En van de automatisering die hen ondersteunt. Microway heeft hier al jaren een toegevoegde waarde door de geleverde hard- en software, systeembeheer, maar vooral door de toegepaste kennis.”

Downtown
Eén van de nieuwste projecten van Van der Weegen is Downtown in Tilburg. Dit is een flexibel verhuurconcept voor vooral startende ondernemers (“Het schuurtje ontgroeid”) die er per dagdeel kantoor-, vergader- of ontmoetingsruimte vinden. Ook voor dit initiatief mocht Microway de mouwen opstropen, want Van der Weegen biedt de gebruikers graag eigentijdse faciliteiten in een full-service concept, ook op het gebied van ICT.

Ondertussen is Marc Buster in gedachten al bij nieuwe projecten. “We richten ons voor de komende jaren naast onze eigen ontwikkelingen op projecten waarbij ketenintegratie een belangrijke rol speelt. Behalve de binnen onze organisatie toegepaste horizontale ketenintegratie richten we de aandacht op verticale ketenintegratie, waarbij wij samen met onze partners tot concurrerende oplossingen voor onze opdrachtgevers komen. Automatisering en systeembeheer speelt daarbij een rol van betekenis. Beschikbaarheid van online projectinformatie en efficiënte communicatiemiddelen voor onze ketenpartners is daarbij essentieel. Een uitdaging, die wij graag met de hulp van Microway aan gaan.”

GEÏNTERESSEERD?

 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!