Werken vanuit huis met Microsoft Teams… Hoe dan?

Je bent vanuit huis aan het werk gegaan, plotseling is alles anders en hebben jij en je medewerkers de uitdaging om goed met Microsoft Teams te gaan werken. Heb jij wel de tijd gehad om medewerkers goed te instrueren en de juiste trainingsmaterialen te bieden?

Geen probleem, we helpen je snel op weg met een superhandige handleiding.

In deze blog vertellen wij je over de top 5 functies binnen Microsoft Teams. Er zijn nog veel meer functies en als jij een echte Teams Goeroe wil worden begin je met downloaden van onze handleiding.

 

Lees onderstaand meer.

1. Een Team en kanaal kiezen

Een Team is een verzameling personen, gesprekken en bestanden. Dit alles op één plek. Een kanaal is een gesprek in een Team dat specifiek is bedoeld voor een afdeling, project of onderwerp. Zit jij eenmaal in een Team en heb je onderling al een eigen kanaal opgezet dan ben je aan de slag met Teams.

Nu kun je beginnen met het opzetten van gesprekken en het delen van bestanden. Je kunt rondom een bestand een chat opnemen en samen de inhoud bespreken.

Lees snel de volgende tip en kun je niet wachten om alle functies te ontdekken, scroll dan snel naar beneden en download onze complete snel-start handleiding van Microsoft Teams.

2. Vergaderen met Teams

Nu je al weet hoe je een Team en kanaal aan moet maken kun je direct met je teamleden in het kanaal een vergadering starten.

De meeting kan direct beginnen zodra jij op het camera-pictogram drukt in een kanaal. Klik je op het camera-pictogram terwijl je antwoord in een gesprek zal de vergadering vanuit dat gesprek worden opgezet.

Een goede online vergadering vereist wel een bepaalde discipline, zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit en een headset gebruikt. Daarnaast is in een vergadering altijd één persoon de voorzitter. Deze kan dan om de beurt personen aan het woord laten. Wil je tussendoor toch iets met elkaar uitwisselen gebruik daar dan de chat functie voor.

Vanuit de vergadering kun je eenvoudig een bureaublad delen, hierop kun je een presentatie laten zien, actuele omzetcijfers met elkaar delen en met een druk op de knop neem je de meeting op om later te delen of nog eens terug te kijken.

3. Liever bellen dan chatten?

Soms is even iets bespreken face-to-face of via de telefoon toch sneller dan chatten.

Vanuit de chat kun je op het camera- of telefoonpictogram klikken om direct met de persoon waarmee je aan het chatten bent een video of telefoongesprek op te zetten.

Vanuit Teams kun je op vele plekken snel een video of audio gesprek opzetten, dit is ook de hele gedachte achter Teams. Samen werken en communiceren.

Maak je gebruik van video-communicatie zorg dan voor een goede webcam. De meeste moderne laptops hebben een goede ingebouwde webcam.

Zit je nou thuis en zijn op de achtergrond je kinderen aan het spelen of loopt er steeds iemand achter je door. Dat is zeer vervelend in een gesprek en leid af, zet dan de functie “blur my background” aan. Jij blijft perfect in beeld maar de achtergrond vervaagt.

Al toe aan de laatste twee tips? Lees verder en download daarna de complete snel-starthandleiding van Microsoft Teams.

4. Samen aan één bestand werken

Soms wil je gewoon even samen met een collega aan één bestand werken of is het gewenst om een collega een bestand na te laten kijken.

Vanuit een gesprek kun je eenvoudig een bestand delen. Klik in een gesprek op het paperclip-pictrogram en deel eenvoudig een bestand met elkaar.

Je kunt deze vanaf je bureaublad kiezen, maar ook via OneDrive of uit andere Teams en kanalen.

 

5. Waar heb ik dat ook al weer gelaten?

Als je al goed op dreef bent met het delen van bestanden, samenwerken aan verslagen en in verschillende Teams en kanalen informatie met elkaar aan het delen bent, dan ben je wel eens wat kwijt.

Binnen Teams ben je nooit iets kwijt, gebruik de handige zoekfunctie om binnen al jouw Teams en kanalen te zoeken.

Boven in het zoekvak van Teams voer je in naar wat je op zoek bent. Als snel komen er vele resultaten boven water. Klik op de tabbladen berichten, personen of bestanden om hierin te zoeken.

Heb je nog steeds niet gevonden wat je zoekt? Klik dan op het filter-icoon om je zoekresultaten verder te verfijnen.  

Zo, nu heb je al 5 belangrijke tips van ons gehad om beter te leren werken met Microsoft Teams. Ben je klaar voor de volledige snel-starthandleiding? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen je de handleiding toe.

Als bonus sturen we je een link naar alle handleidingen van Microsoft Office 365 applicaties toe. Wij helpen je graag om naast Teams ook een Goeroe op het gebied van OneDrive, Planner, Forms, Sway, SharePoint en nog veel meer te worden.