Sharepoint Consultancy

Wat is sharepoint?

Eigenschappen van SharePoint

Sharepoint
Ontdekken

In SharePoint kunt u gemakkelijk antwoorden vinden, inzichten ontdekken en contact maken met experts

Sharepoint
Bouwen

Ontwikkelaars en webontwerpers maken nieuwe functies in SharePoint aan de hand van vertrouwde hulpprogramma’s en internet-standaarden.

Sharepoint
Delen

Verbinding maken met medewerkers in de hele onderneming. Gebruik SharePoint om contact te maken met personen, ideeën te delen en de manier waarop u samenwerkt opnieuw uit te vinden.

Sharepoint
Organiseren

Of u nu als een team of individueel werkt, met SharePoint kunt u informatie, personen en projecten organiseren.

 

 

GEÏNTERESSEERD?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

SharePoint Designer

SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt.

Een belangrijk concept daarbij zijn de libraries of bibliotheken waarin documenten kunnen worden opgeslagen. De opgeslagen documenten kunnen verrijkt worden met metadata die aan een document zijn gekoppeld en bibliotheken kunnen versiebeheer hebben. Niet alleen Officedocumenten kunnen worden opgeslagen in SharePoint, maar in feite ieder digitaal object. Andere functionaliteiten die in SharePoint bestaan voor het uitwisselen van informatie zijn onder andere fora, enquêtes, taken en agenda’s. Doel hierbij is dat informatie op de juiste manier met de juiste persoon gedeeld kan worden, iets waar wij als Sharepoint Designer op inspelen.

Microway en SharePoint

Sinds de eerste versies van SharePoint, meer dan 10 jaar geleden, heeft Microway het product geadopteerd en ondersteund. Intern en bij diverse klanten zijn projecten opgezet voor intra- en extranet oplossingen.

Door middel van een inventarisatie en een groeipad kan een SharePoint oplossing ingezet worden in het eigen netwerk, maar ook in Office 365 online.

Wij kunnen helpen bij het inventariseren, implementeren en het onderhouden van de site en de content. Ook koppelingen met externe systemen, data en informatie kunnen gebouwd en ondersteund worden. Denk hierbij aan een rapportage vanuit Microsoft SQL Reporting Service of het ontsluiten van data door middel van RSS-Feeds.

Waarom SharePoint?

SharePoint biedt een platform waar, zoals de naam als aangeeft, informatie gedeeld kan worden. Dit kan op een intranet zijn voor eigen medewerkers of een extranet voor externe relaties. Zelfs een openbare website kan hierin ontwikkeld worden.

Daarnaast is het product uitermate geschikt om in teams of projectgroepen samen informatie te delen of samen te werken aan documenten.

Het het delen van informatie kan gedacht worden aan de volgende:

– Documenten bibliotheken (team documenten, projectdocumenten en handboeken)
– Afbeeldingen bibliotheken (company logo’s, Marketing content)
– Agenda’s (projectagenda, ruimten, verjaardagen)
– Taken
– Projectvoortgang
– Enquêtes
– Discussies

Ook is het mogelijk om ook aangepaste lijsten zelf te definiëren en samen te stellen. Hierin kan helemaal zelf een lijst of – tabel aangemaakt worden waarin informatie opgeslagen wordt. Wij kunnen met onze expertise als Sharepoint Designer uw infrastructuur specifiek op uw bedrijf optimaliseren!