Cybersecurity is een must… Maar waar moet je beginnen? Microway helpt

Cybersecurity is complex!

Ja, het is niet makkelijk om te beginnen met een goed cybersecurity plan. Microway heeft een bewezen aanpak en kan je helpen met de eerste stappen. Wil jij werken aan een veilige IT-omgeving?

Lees dan onderstaand verder of ga direct naar het contactformulier om de Microway Securityscan in te plannen.

Inzichten in bedrijfsprocessen en risico’s
Wij beginnen met een goed gesprek, tijdens dit gesprek hebben we een vaste inventarisatie. Hierbij gaan we samen kijken naar je bedrijfsprocessen, welke risico’s hier liggen en hoe je deze kan aanpakken.  

In kaart brengen van kwetsbaarheden
We brengen je complete netwerk in kaart en scannen alles wat via een kabel of wifi is aangesloten. Hierbij kijken we aan de hand van de bekende MetaSploit database of hier kwetsbaarheden inzitten. Met ruim 400.000 bekende kwetsbaarheden een hele interessante test.

Maak gebruik van Honey Pot technieken en breng je rechtenstructuur in kaart.

Meer weten of liever vooraf eens met onze consultants spreken, lees dan verder of vul het antwoordformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Inzichten in bedrijfsprocessen en risico’s

Zonder inzicht te hebben in je eigen bedrijfsprocessen kan je risico’s definiëren. Tijdens onze securityscan zal de consultant een gesprek met je aangaan en aan de hand van een inventarisatielijst doelgericht vragen stellen. We gaan kijken naar je rechtenstructuur, procedures omtrent nieuwe medewerkers, inrichting van je backup procedures en nog veel meer.

Dit is geen 10 minuten gesprek maar een stevig inhoudelijk gesprek waarbij onze consultant je zal uitdagen op de inhoud.

Op basis van de antwoorden wordt er een rapport met bevindingen geschreven waarin tevens voor alle zaken een aanbeveling is opgenomen, hoe deze in te voeren en wat eventuele investeringen hierbij zijn. Het rapport zal pragmatisch en in duidelijke taal worden aangeleverd.

In kaart brengen van kwetsbaarheden

Wat is er allemaal aanwezig in je netwerk? Met de komst van slimme apparaten en alles wat op het netwerk kan worden aangesloten is het een enorme uitdaging om te weten wat er allemaal met het internet communiceert.

Elk apparaat wat zich in je netwerk bevindt heeft een eigen besturingssysteem, modem, firewall, switches, wifizenders, multifunctionele printers, tv’s, opslag apparatuur en nog veel meer.

Ook werkstations, laptops en servers bevatten software welke weer eigen besturingssystemen hebben. Weet jij wat hierop allemaal draait en actief is. Wij laten telkens weer onze opdrachtgevers schrikken met de hoeveelheid onbekende kwetsbaarheden die aanwezig zijn.

Met slimme software simuleren wij een aanval van een hacker en testen we alle IP-adressen op ruim 400.000 bekende kwetsbaarheden.

We kunnen ook de test uitbreiden met een zogenaamde “Honey Pot”. Hierbij installeren wij een gesimuleerd kwetsbaar apparaat en kijken we wie deze wil benaderen en kunnen zo vaststellen of er hackers zijn die geïnteresseerd zijn in je data.

Wist je dat:

  • 66 procent van de kwetsbaarheden die bekend zijn al wijdverspreid zijn en flink worden misbruikt.
  • de tijd die tussen het bekend worden van een kwetsbaarheid en het uitkomen van een exploit gemiddeld 12 dagen was in 2021.
  • 64 procent van de gevonden exploits actief worden gebruikt door ransomware groepen.
 

Weet jij wie er welke bestanden kan bekijken?

Elke organisatie slaat data op, als het goed is heb je met rechten bepaald wie er welke data mag benaderen. Maar heb jij nog wel het overzicht in je rechtenstructuur? Als aanvulling op de securityscan of los in te zetten, is de rechtenscan. Met geavanceerde software geven we in 14 dagen tijd inzichten van data gebruik en welke rechten medewerkers hebben. Deze scan geeft je inzicht waar datalekken door verkeerde rechten kunnen ontstaan.  

De software die wij hiervoor gebruiken van Netwrix kunnen we ook permanent installeren, hierdoor heb je een waterdicht audit logboek wie welke data heeft bekeken.

 

 

 

 

Wacht niet langer en zet vandaag je eerste stap naar een veiligere IT-omgeving.

Vraag hier direct je securityscan aan, voor een vaste prijs van € 1.500.

Je krijgt een helder rapport en inzicht in de status van je IT-security. We leveren jouw persoonlijke security top 10 aan waarmee je direct aan de slag kan op basis van bekende CVSS score.

Aanvullende diensten zoals de Honey Pot en de rechtenscan bespreken we per situatie.