Security Oplossingen

Beveilig uw Data en Netwerk

De alsmaar toenemende CyberCrime is een groot probleem voor MKB ondernemers. U heeft tenslotte geen eigen hacker in dienst die continu uw data, netwerk en systeembeveiliging bekijkt om aanvallen en bedreigingen te voorkomen. Of toch wel…? Microway heeft een oplossing hiervoor, door middel van geavanceerde software beschermen wij uw werkstations en servers tegen virussen en Cryptolockers. Wij gebruiken hiervoor de bewezen oplossingen van Sophos. Denk hierbij aan Anti-Virus, Anti-spam, Next-Gen Firewalls en Intercept X voor alles wat nog niet bekend is.

Niet alleen uw werkstations en servers moeten beveiligd worden, uw netwerk is een bron van informatie voor kwaadwillenden. Denk maar eens na wat er kan gebeuren als een hacker ongemerkt al uw data af kan luisteren, inloggegevens van uw bank alle websites die u bezoekt en nog veel meer. Dit alles kan gebruikt worden voor “Social Engineering”. Dit betekend dat een hacker voldoende weet om u een email te sturen die u vertrouwd. U zal hierdoor makkelijker een link aanklikken en dan begint het “gedonder”.

Laat u informeren over welke systeembeveiliging oplossing het beste bij uw organisatie past. Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants.

Wat is Ransomware

Ransomware is kwaadaardige software, die uw bestanden gijzelt. Het staat ook bekend onder de term “Cryptolocker”. Ransomware kan op uw pc terecht komen door bijvoorbeeld het openen van een geïnfecteerd bestand of het bezoeken van een geïnfecteerde website. Nadat het zich op uw PC heeft genesteld, zal het alle bestanden waar u toegang toe heeft proberen te versleutelen. U kunt pas weer toegang krijgen tot uw bestanden nadat u losgeld heeft betaald. Hier is echter geen garantie op, dat u ook daadwerkelijk weer toegang krijgt, en vaak moet u terugvallen op een backup van uw bestanden. Slachtoffers van ransomware zijn vaak zeer veel tijd kwijt aan de reparatie en het komt regelmatig voor dat er dataverlies optreedt.

GEÏNTERESSEERD?

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!