Ook cyberaanval op woningcorporatie in Breda, bedrijf waarschuwt huurders

Geloof je nog steeds dat jouw bedrijf veilig is?

Laten we vooropstellen dat we het erg vervelend vinden voor de betrokken organisatie en de personen waarvan de gegevens nu betrokken zijn bij het datalek. Onderzoek zal laten blijken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

En jij? Heb jij inzicht in je (interne) kwetsbaarheden?

Kun jij te allen tijde zien wie er in je netwerk aanwezig zijn en welke bestanden deze personen benaderen? Wat betekent het voor je als je dit niet zou weten? Welke risico’s loop je hierdoor?

Met dataclassificatie hebben we live inzicht op wie jouw data benaderd en door middel van regels voorkomen we misbruik en datalekken. Met managed threat hunting bewaken we 24×7 alle processen op je servers en werkstations om vroegtijdig malafide acties te ontdekken.

Data classificatie

Krijg inzicht in de data binnen je eigen netwerk, of dit nou gestructureerd is of ongestructureerd is, op locatie of in de cloud. Door het hebben van inzicht kun je data classificeren en bewaken. Hierdoor heb je controle over waar je data naartoe gaan en wie deze bekijkt.

Van al je data, hoeveel procent heb jij inzichtelijk wie die gebruikt?

Wil jij graag 100% zicht hebben en voldoen aan compliancy regels?

Maak kennis met Netwrix en zet de 20 dagen demo-licentie in.

Afbeelding1

Managed Threat hunting

Wat gebeurt er allemaal op jouw werkplekken en servers? Het krijgen van een melding van afwijkend gedrag of een virusmelding is slechts een startpunt.

Heb jij voldoende tijd en kennis in huis om te onderzoeken wat er is gebeurd? Hoe is deze melding ontstaan, welke programma’s zijn hierbij gebruikt, welke files zijn geopend en zijn er aanvullende processen gestart.

Wat als je dit niet onderzoekt, kun jij dan garanderen dat er niet iets is achtergelaten waarop een hacker later binnen kan komen?

Met onze managed detection en response oplossing pakken wij het voor je op en gaan wij threat hunten.

Mogen wij je inzichten geven in onze hunting tactieken of wil je het liever eerst zelf proberen? Plan een demo met onze consultants of vraag een testlicentie aan.

De cijfers achter exploits en kwetsbaarheden

Wist je dat 66 procent van de kwetsbaarheden die bekend zijn al wijdverspreid zijn en flink worden misbruikt.

De tijd die tussen het bekend worden van een kwetsbaarheid en het uitkomen van een exploit was in 2021 gemiddeld 12 dagen.

64 procent van de gevonden exploits worden actief gebruikt door ransomware groepen.

Hackers zitten niet stil en worden steeds sneller, hoe snel ben jij?

Download hier het volledige jaarlijkse rapport van Rapid7 met 50 kwetsbaarheden die een hoge impact hebben gehad op organisaties van elke formaat.