Office 365

WERKEN MET OFFICE 365: EIGEN BESTANDEN = EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Werken in de cloud – met of zonder Office 365 – betekent niet dat alle bestanden die je opslaat (of verwijdert) ook automatisch worden bewaard als backup.

En toch kan het maken van een backup handig zijn, bijvoorbeeld wanneer in de cloud opgeslagen bestanden onverhoopt beschadigd worden door een gloednieuw virus, of gestolen worden door cyber-criminelen. Of wanneer bestanden, door een storing in het systeem, niet zijn opgeslagen.

Microsoft Office 365 is nog steeds een van de meest veilige cloud-omgevingen (waarschijnlijk veiliger dan menig on-premise omgeving), maar met de immer voortschrijdende ontwikkeling van online criminaliteit (hackers, virussen, etc.) is een 100% garantie nooit te bieden.

Bovendien verdwijnen kwetsbare bestanden vaak ook gewoon binnen de eigen organisatie. Oud-werknemers die (bedoeld of onbedoeld) gegevens en bestanden wissen voordat ze het bedrijf verlaten. Maar ook tijdens het dagelijks filen, verplaatsen (en verwijderen) van tientallen of soms honderden documenten gaat eenvoudigweg weleens iets mis. Het blijft mensenwerk.

Toch zijn er sectoren waarbij het wenselijk is om de risico’s op document/dataverlies te minimaliseren. Bij overheden, of in de financiële en medische sector gelden zelfs strenge wettelijke kaders over het bewaren en beschermen van gevoelige documenten en data – ook in de cloud.

ALTIJD BACKUPS

Office 365 biedt veel, maar het pakket biedt geen garantie op het veilig stellen van (bedoeld of onbedoeld) verdwenen data. Daar hamert Microsoft zelf ook op. Wel kun je tot 30 dagen na het verwijderen, bestanden in de cloud opvragen. Maar heb je verwijderde data direct nodig – of na de termijn van 30 dagen – dan moet je een eigen backup systeem hebben.

Veeam® Backup voor Microsoft Office 365 is op dit moment het meest bekende backup pakket binnen de branche.

Met dit pakket minimaliseer je het risico om de toegang tot verwijderde Office 365 mails, agenda-informatie, taken en contactpersonen, kwijt te raken – en heb je een garantie dat deze gegevens 24/7 beschikbaar zijn. Vanaf eind 2018 ondersteunt Veeam ook SharePoint en OneDrive for Business.

Oude e-mails die verkeerd zijn gefiled en onterecht verwijderd, zijn via Veeam snel terug te vinden. Zelfs in een bulk van 60.000 berichten zijn ze opvraagbaar en ‘granulair’ te herstellen, zodat niet alle informatie uit de backup hoeft te worden gehaald.

Verdwenen postvak-items en bestanden kunnen rechtstreeks worden hersteld naar Office 365, als bestand worden opgeslagen, als bijlage worden gemaild, of naar een PST-bestand worden geëxporteerd.

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 biedt dus nogal wat aan:

  • controle over de Office 365-gegevens van uw organisatie in de cloud
  • eenvoudig herstel van gewiste, beschadigde of gestolen bestanden en e-mailgegevens
  • bescherming tegen gegevensverliesscenario’s die niet door Microsoft worden gedekt
  • de mogelijkheid om e-mailgegevens te migreren tussen Office 365 en on-premise Exchange

EFFICIËNT SCHALEN EN MEERDERE BACKUP LOCATIES

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 is goed schaalbaar en daarom geschikt voor ZZP’ers en het MKB – maar ook voor multinationals met meer dan 100.000 mailboxen.

Ook kunnen bestanden en kwetsbare data multi-repository bewaard worden, dat wil zeggen: op meerdere backup locaties ter wereld, zodat data geografisch opgeslagen (en/of gescheiden) kan worden wanneer dat wenselijk is.

Dit laatste biedt een van onze klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor verschillende vestigingen backups te maken op enige afstand van elkaar zodat gegevens – ook bij grote calamiteiten rondom datacentra – veilig zijn.

Meer weten over wat Veeam Backup voor jullie kan betekenen, maar geen zin om een grote investering te doen in eigen hardware?

Microway kan ook een backup voor je inrichten via Veeam Cloud Connect naar ons eigen datacenter.

HOUD ME OP DE HOOGTE!

Ik wil me graag inschrijven voor de Microway Blog! Je ontvangt dan automatisch deze nieuwtjes.

GEÏNTERESSEERD?

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!