Microway, Hubble en James Webb?

16 Microway Servers verwerken voor NASA en ESA data van de Hubble telescoop. De telescoop wordt gebruikt voor optische waarnemingen in de verre ruimte.

2 slimme Microway IT oplossingen voor de vervaardiging van de James Webb spiegels. De James Webb ruimtetelescoop is op 25 december 2021 met succes gelanceerd.

Dat Microway als Nederlands IT-bedrijf aan beide ruimtetelescopen een bijdrage heeft mogen leveren is geweldig.

Natuurlijk zijn we trots, super trots zelfs.

100% betrouwbaarheid, daar ging het om. Dat onderscheidt ons. Daar staan wij voor.

Daar gaat het toch ook om bij uw Dataverwerking, Cybersecurity en/of Wifi?

Microway al 40 jaar een begrip en niet voor niets!

Over de James Webb Telescoop

De James Webb Ruimtetelescoop gaat de Hubble Ruimtetelescoop opvolgen. De lancering werd al jaren uitgesteld en uiteindelijk vond deze op 25 december 2021 plaats vanaf Frans Guyana. De telescoop is vernoemd naar de oud voorzitter van de NASA, James Webb die verbonden was aan het Apollo-maanproject.


Het grote verschil tussen de Hubble en de Webb is dat Hubble vooral kijkt naar zichtbaar licht en ultraviolet licht terwijl Webb zich richt op infraroodlicht. De Webb kan waarnemen op golflengtes van 0,6 tot 28 micrometer. Op die frequenties kan hij het licht opvangen van vroege sterren en sterrenstelsels die kort na de oerknal zijn ontstaan. Daarmee kunnen astronomen bepalen hoe de oudste sterrenstelsels zijn geëvolueerd. Ook kunnen ze met Webb mogelijk signalen van leven op andere planeten ontdekken.


De James Webb Ruimtetelescoop heeft een spiegel met een diameter van 6,5 meter, vier wetenschappelijke instrumenten en een optisch telescoop element (OTE). Webb gaat zijn rondjes draaien rond het tweede Lagrangepunt op zo’n 1,5 miljoen kilometer afstand van de aarde.

Hoe ver is de James Webb Telescoop

Kijk hier mee hoe ver de James Webb telescoop al is, je gaat naar de officiële website van NASA. 

https://www.jwst.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html