JOS VAN BOXTEL: IN DE HOOGSTE VERSNELLING

JOS VAN BOXTEL: IN DE HOOGSTE VERSNELLING

jbg auto LOGODat had Jos van Boxtel in 1954 niet kunnen vermoeden, toen hij zich als zelfstandig ondernemer vestigde in Middelrode: dat zijn dochter Elly bijna zestig jaar later in datzelfde dorp hardop nadacht over cloud computing, glasvezelverbindingen en voice over IP…

Jos van Boxtel was zo halverwege de jaren vijftig vooral druk met schadeherstel in Middelrode en andersoortige autoreparaties. Nu, in 2012, is dochter Elly samen met drie broers en een zus eigenaar van de Jos van Boxtel Groep. Er wordt nog steeds gerepareerd en hersteld, onder meer door dochterbedrijf Schadenet. Maar het bedrijf is ook als dealer, met diverse vestigingen, actief in Middelrode, Oss, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Daar worden onder meer de merken Toyota, Lancia, Kia en Jeep verkocht. Vanaf 1 december vertegenwoordigt het bedrijf voor de regio ook het merk Nissan. Jos van Boxtel groep biedt werk aan ongeveer 160 medewerkers en heeft een naam in de regio ’s-Hertogenbosch.

Gunnen
En dat is precies de reden dat mededirecteur Elly Verhoeven graag met bedrijven uit diezelfde regio werkt. “Tot vier jaar geleden schaften we hardware aan bij een bedrijf ver van ons vandaan. Dat vond ik niet handig. Wij moeten het hebben van de regio en dan wil ik ondernemers uit ’s-Hertogenbosch en omgeving ook graag wat gunnen – als de prijs en kwaliteit tenminste goed zijn.” Een korte speurtocht bracht de Jos van Boxtel Groep bij Microway.
“Ik moet bekennen dat ik het bedrijf tot voor kort onvoldoende kende. Zo wist ik niet dat Microway vooral diensten aanbiedt in de vorm van onder meer servicecontracten. Dat is misschien iets voor de toekomst. Ik ken het bedrijf vooral als leverancier van robuuste, betrouwbare hardware. Onze kantoren zijn uitgerust met PC’s, notebooks en printers die in veel gevallen van Microway afkomstig zijn. Microway levert ze op tijd, tegen gunstige condities. Het is goed dat ik nu weet dat het bedrijf meer doet dan dat.”

Innovaties
Want de Jos van Boxtel Groep houdt ontwikkelingen in de automatisering nauwlettend in het oog. “Wij zijn er niet als eerste bij om innovaties te omarmen, liever kiezen we voor in de praktijk bewezen oplossingen. Maar zaken als cloud computing, glasvezelverbindingen en telefonie via IP hebben onze aandacht – zeker als ze bijdragen aan efficiënter en dus goedkoper werken. Het zijn stuk voor stuk zaken waar Microway wat in kan betekenen. Reden voor een goed gesprek met één van de accountmanagers van dat bedrijf…”

GEÏNTERESSEERD?

 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!