IP-Camera Bewaking

IP CAMERA BUITEN BEWAKING

IP camera buiten

Een draadloze Ip camera buiten. IP-camera’s zijn de opvolgers van de traditionele COAX en CCTV (analoge) camera’s. Deze nieuwe generatie camera’s hebben echter een digitale beeldsensor. Dat zorgt ervoor dat de beelden altijd scherp zijn dat alleen bewegende beelden worden opgenomen.
Je neemt per slot van rekening beelden op om, in geval van problemen of nood, bewijsmateriaal in handen te hebben om op te voeren richting politie of verzekering en snel en gemakkelijk de noodzakelijke beelden op te zoeken.

Onderhoud en beheer

Bij Microway zorgen wij voor regelmatige updates omtrent dit onderwerp. We komen graag bij u langs om eerst uw huidige situatie in kaart brengen. Op basis van een sitecheck kunnen wij een goed advies uit brengen omtrent alle mogelijkheden.
Hierdoor is uw beveiliging weer op orde en kunt u weer met een gerust hart gaan slapen. Microway IP-camera bewaking zorgt voor een goede nachtrust.


Extra voordelen van een draadloze IP camera buiten

Daarnaast bieden de camera’s automatisch focussen, software features en, afhankelijk van het model, hardware features. Dit zijn features zoals het opnemen en herkennen van gezichten en nummerborden. In het geval van een tankstation kan dit bij een overval het verschil maken tussen een volledig en correct signalement of het in het duister tasten met wazige beelden waarop gezichtsherkenning niet mogelijk is.

GEÏNTERESSEERD?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Waarom IP Camera bewaking

IP-camera’s worden al veelvuldig toegepast in het bedrijfsleven en bij de overheid voor professionele videobewaking van allerlei objecten en locaties. Nu de prijs van IP-camera’s ook voor de consument bereikbaar is, kunnen ze ook in de privé omgeving voor een legio aan toepassingen worden ingezet. Bijvoorbeeld als alternatief voor dure en ouderwetse alarmsystemen. Wellicht heeft u een winkel of bedrijf en wilt u een oogje in het zeil houden en tevens terug kunnen kijken naar een moment wanneer u iets verdachts denkt te hebben waargenomen. Dit is allemaal mogelijk met behulp van een IP-camera.

Andere toepassingen voor de draadloze IP Camera buiten:

– Toepassing als babyfoon en de beelden bekijken/geluiden beluisteren via iPad, iPhone of andere smartphone.
– Bewaking van vakantiehuizen over de hele wereld.
– Observatie van stallen (koeien/varkens/paarden etc.).
– Paardenfokkerij (observeren van drachtige merries en op afstand bekijken van de beelden).
– Het volgen van broedprocessen van vogels.
– Observeren van vogels in een volière.
– Volgen van bouwkundige verrichtingen op een bouwplaats.
– Locaties als verzorgingscentra, scholen en parkeergelegenheden.

Belangrijke vragen

– Hoe en hoe lang wilt u IP camerabeelden opslaan?
– Is er voldoende licht?
– Welke lens / kijkhoek is er nodig bij de IP Camera buiten?
– Kan ik ook beelden bekijken op mijn smartphone?
– Is het mogelijk de IP camera buiten draadloos aan te sluiten?

Hoe kan ik de beelden van een IP-camera bekijken?

Beelden gemaakt met een IP-camera kunnen in principe vanaf de hele wereld middels een internetverbinding worden bekeken mits ze voor deze toepassing zijn geconfigureerd. U kunt er ook voor kiezen om de beelden alleen binnen uw lokale netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet. Afhankelijk of u de beelden privé wilt bekijken of vrij wilt geven aan een ieder die hier interesse voor heeft, kunt u met behulp van restricties gebruikers toelaten. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera op een mobiele telefoon (iPhone IOS, Android) met behulp van een hiervoor geschikte applicatie te bekijken. Dit kan erg handig zijn wanneer u onderweg, op reis of met vakantie bent.

Wat zijn uw voordelen?

Online Toegankelijkheid
– Op afstand bekijken van live camerabeelden of opgenomen beelden.
– Op afstand aanpassen van systeemconfiguraties
– Camerabeelden bekijken in de browser of mobiele applicatie
– Betere integratiemogelijkheden in andere systemen

Beeldkwaliteit
Door megapixelcamera’s zijn hogere resoluties mogelijk en hierdoor ook een hogere beeldkwaliteit met meer details

Intelligentie
Software voor intelligente toepassingen kan op de camera draaien

Integratie PoE
Door Power-over-Ethernet (PoE) switches is het eenvoudig om één infrastructuur neer te leggen en te gebruiken. Hierdoor zijn IP Camera’s steeds gemakkelijker te integreren in het netwerk.

ALL-IP Solutions
Door gebruik te maken van het digitale netwerk is het steeds gemakkelijker om overige disciplines te combineren in één totale beveiligingsoplossing. Denk hierbij aan SIP Video Intercom, IP Toegangsbeheer, telefonie (VoIP) en inbraak detectie.

Schaalbaarheid
In tegenstelling tot CCTV werken IP Camera’s middels een open systeem. Dat wil zeggen er wordt gebruik gemaakt van open standaarden waar gemakkelijk uitbreidingen aan toegevoegd kunnen worden. Bij gesloten CCTV systemen zit je vast aan de aangeschafte hardware (denk aan een 4-kanaals recorder).

GEÏNTERESSEERD?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!