INATHERM: ALLES LOOPT OP ROLLETJES

INATHERM: ALLES LOOPT OP ROLLETJES

Inatherm LOGOWie weleens last heeft van haperende of zelfs niet werkende automatiseringssystemen, weet hoe belangrijk het is dat dit soort systemen soepeltjes draaien. Microway zorgt bij Inatherm BV, leverancier van ventilatiecomponenten, sinds jaar en dag voor vlekkeloos werkende systemen. “Onze omgeving communiceert bovendien feilloos met alle software in de wereld die voor ons van belang is”, vertelt controller Ruud van Raak.

Automatiseringssystemen

Sinds 2001 regelt Microway voor Van Raak de gehele automatisering. Het grootste voordeel voor de controller is dat hij de automatiseerder eigenlijk nooit nodig heeft. “De inzet van Microway resulteerde al snel in een omgeving die nu al jarenlang stabiel is. We hebben er weinig omkijken naar. Dat is heel prettig.”

Inatherm loopt weliswaar niet voor op ICT-gebied, maar Van Raak ziet dit juist als een voordeel. “Wij kiezen voor ‘proven technology’: bewezen componenten, software en diensten. Dit vertaalt zich ook in het leveringspakket van zowel Inatherm als Microway. Zo geven wij op dit moment bijvoorbeeld niet de voorkeur aan de nieuwste SQL 2012 versie voor Microsoft Dynamics NAV. Navraag bij Microway leerde dat de voordelen beperkt zijn. Van dat idee zijn we snel afgestapt. Hun eerlijke en onafhankelijke advies over automatiseringssystemen is dus enorm waardevol voor ons.”

In goede handen
Van Raak verwacht dat de samenwerking met Microway nog lang blijft bestaan. “Ik weet dat er goedkopere servers, werkstations en randapparatuur beschikbaar zijn. Maar dáár op besparen is in mijn ogen niet verstandig. Wij zitten namelijk niet te wachten op calamiteiten. Of nog erger, op een niet functionerende werkplek. Dankzij de samenwerking met Microway hoef ik daar gelukkig niet wakker van te liggen.”

Systemen, beheer en support zijn volgens Van Raak dus in goede handen bij Microway. Naast Microway werkt Van Raak alleen nog met Qurius, een softwareleverancier van het pakket Microsoft Dynamics. Microway en Qurius communiceren rechtstreeks met elkaar. Van Raak: “Dit gebeurt op onze voorspraak. Voor de praktische invulling van taken en verantwoordelijkheden is dit namelijk wel zo verstandig. Het inhuren van veel verschillende externe ICT-bedrijven werkt alleen maar ondoorzichtigheid in de hand. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik zit er niet op te wachten dat externen, als er iets misgaat, allemaal naar elkaar gaan wijzen.”

Inatherm BV adviseert en levert innovatieve en hoogwaardige ventilatiecomponenten aan installateurs in de utiliteitsbouw, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en gevangenissen. Van Raak: “Wij maken niets zelf, maar leveren allerlei componenten voor de luchttransportweg. Eigenlijk alles, behalve het luchtkanaal zelf. Onze expertise zit in de engineering van luchtbehandelingsinstallaties. En in de advisering naar klanten toe, bijvoorbeeld op het gebied van energiebesparing. In dat kader kan een moderne luchtbehandelingsinstallatie natuurlijk al een enorme bijdrage leveren.”

GEÏNTERESSEERD?

 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!