Het einde van ISDN begint al in 2019. Stel bellen met VoIP niet uit tot het laatste moment

Veel van onze klanten, en misschien wel de meeste bedrijven in Nederland, bellen nu nog zorgeloos via een vaste (ISDN) verbinding. En hoewel het einde van ISDN al jaren wordt aangekondigd, werd het definitieve afscheid keer op keer uitgesteld.

Maar 1 september 2019 is het dan echt zo ver: dan wordt de service/het signaal/het netwerk gefaseerd afgebouwd door KPN.

Daarom is het goed om nu alvast na te denken over alternatieven. Want je wil straks niet in de rij staan samen met alle andere bedrijven die er pas in 2019 achterkomen dat ze ‘opeens’ moeten overstappen op een andere manier van telefoneren. Leveranciers kunnen (en zullen) daar tegen die tijd namelijk een slaatje uit proberen te slaan qua tarieven.

Lees verder


Hoe voorkom ik een GDPR-boete van 20% van mijn jaaromzet?

Ongeveer 90% van de bedrijven en ondernemers die wij tegenkomen, weet te weining van het beschermen van bedrijfsgevoelige informatie.

Met de invoering van de GDPR op 25 mei 2018 behoren persoonsgegevens van werknemers en klanten definitief tot bedrijfsgevoelige informatie die goed beschermd dient te worden.

Doe je dat niet – en er gaat iets mis – dan kun je diep in de buidel tasten.

Lees verder


Voor u geen cloud?

Niet alles en iedereen kan of wil naar de cloud, herkenbaar?

Geen probleem voor Microway! Daar kwam ook onze klant achter die al jaren zijn servers en opslag systemen op zijn eigen locaties heeft staan.

Een nieuwe serveromgeving dat is geen keuze die je zomaar maakt, er zijn flinke investeringen mee gemoeid en je maakt voor vele jaren wederom een keuze. Onze engineers zijn begonnen met het uitvoeren van een capaciteitsmeting. Hiermee brengen we de belasting van de servers, opslag en netwerk in kaart.

Op basis van deze informatie kan een juiste dimensionering van een nieuwe serveromgeving bepaald worden. Wat bleek nou… de huidige serveromgeving was zwaar over gedimensioneerd. Te veel rekenkracht, wat stroom kost en door in een nieuwe situatie minder rekenkracht in te zetten besparen we ook op dure licenties. Extra snelheid behalen we liever door te investeren in snelle opslag op basis van Flash-geheugen.

  • Ook weten hoe wij uw nieuwe serveromgeving kunnen bepalen door een meting?  
  • Bent u geschikt voor de Cloud of liever er tussen in met een Hybride oplossing?

Praat eens met onze consultant en  Lees hier meer over onze Cloud-oplossingen.


 

Het theater als zakelijk evenement locatie

Met ruim 900 zitplaatsen een uitdagende vraag, kunnen jullie WiFi regelen voor al onze gasten?

Onze collega Roy twijfelde geen moment en in overleg met de consultant was er één dag later een goed onderbouwd voorstel en dekkingsplan. We maakten hierbij ook nog eens gebruik van een speciale inruil actie van onze leverancier Ruckus Wireless en de deal was snel gesloten.

Wij leveren hier een nieuwe controller en 9 accesspoints, inclusief 3 jaar beheer en onderhoud.

Ook toe aan een goed WiFi netwerk? En heeft u nou geen 900 stoelen, ook dan kan Microway u helpen! Lees hier meer over onze WiFi-oplossingen.

 


Overstappen Office365 en gaan werken in de Cloud?

Deze vraag kregen wij van onze klant, een groot online marketing bureau in ‘s-Hertogenbosch. Met ruim 300 werkplekken verdeeld over Den Bosch en een locatie in Amsterdam een flinke uitdaging. Samen met de eigen beheerders hebben we een migratieplan opgesteld en dagen ingepland om onze werkzaamheden uit te voeren.

Eerst de huidige Exchange server synchroniseren met O365, alle gebruikersaccounts omzetten en… Oh ja, of we nog een groep die met gmail werkt ook mee konden overzetten. Geen probleem voor onze engineers.

Gaat u werken in de cloud of stapt u over naar O365. Wij helpen u en verzorgen het beheer van uw licenties. Lees meer over Office365 en Licenties


 

Een nieuw Warehouse Management Systeem

30.000m2 warehouse, vele orderpickers die van realtime informatie voorzien moeten worden vanuit een nieuw WMS. (warehouse management systeem)

Een lastige vraag, en dit los je niet op zonder gedegen plan van aanpak. We zijn hier begonnen met een twee-daagse meting (site-survey). Met deze gegevens is een heatmap-design gemaakt. In het design zijn extra switches en de installatielocaties gemarkeerd. Samen met het technisch installatiebureau een planning gemaakt en uiteindelijk uitgevoerd en opgeleverd.

Het resultaat is een naadloze dekking over 30.000m2 en een glasvezelnetwerk voor alle switches die de accesspoints van stroom voorzien. Uw warehouse ook toe aan WiFi? Klik hier voor meer info.