Hip telefonie

HET EINDE VAN ISDN BEGINT AL IN 2019. STEL BELLEN MET VOIP NIET UIT TOT HET LAATSTE MOMENT

Veel van onze klanten, en misschien wel de meeste bedrijven in Nederland, bellen nu nog zorgeloos via een vaste (ISDN) verbinding. En hoewel het einde van ISDN al jaren wordt aangekondigd, werd het definitieve afscheid keer op keer uitgesteld.

Maar 1 september 2019 is het dan echt zo ver: dan wordt de service/het signaal/het netwerk gefaseerd afgebouwd door KPN.

Daarom is het goed om nu alvast na te denken over alternatieven. Want je wil straks niet in de rij staan samen met alle andere bedrijven die er pas in 2019 achterkomen dat ze ‘opeens’ moeten overstappen op een andere manier van telefoneren. Leveranciers kunnen (en zullen) daar tegen die tijd namelijk een slaatje uit proberen te slaan qua tarieven.

 

HIP (HOSTED IP) TELEFONIE

Het meest bekende alternatief voor bellen via ISDN is VoIP (Voice over IP) in gewoon Nederlands: bellen via internet.

Met VoIP is het mogelijk voor bedrijven om hun eigen telefooncentrale bij de hand te hebben op kantoor. Dat klinkt leuk maar veel handiger is het om te werken met cloud centrales in datacenters op afstand. Wij bij Microway werken voor onze klanten meestal met HIP (Hosted IP) telefonie.

Voordeel van bellen via de cloud is dat er bij een storing van een datacenter, altijd redundancy aanwezig is en je altijd kunt blijven bellen (of gebeld worden).

Onze VoIP oplossingen (of je nu HIP gebruikt of je server op je eigen kantoor hebt staan) zijn voor ons altijd maatwerk.

Omdat jij je eigen bedrijfsvoering en behoefte beter kent dan wij, laten wij je zoveel mogelijk de keuze:

– Wil je voicemail of niet?

– Wil je VoIP op alle Smartphones, of een selectie?

– Etc.

Ook kun je bij ons gemakkelijk op- of afschalen per maand.

Want maatwerk in IT is bij ons ook echt maatwerk in IT, ook als het gaat om VoIP met HIP.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!