De 3 belangrijkste cybersecurity trends voor ondernemers

Als ondernemer ben je druk bezig met aan je bedrijf werken, niets is dan zo vervelend als rekening houden met alle vormen van cyberdreigingen. Je hebt daarom je zaken goed geregeld en jouw IT-partner helpt je op alle vlakken.

Wij hebben de 3 belangrijkste cybersecurity trends voor je op een rijtje gezet naar aanleiding van een onderzoek welke is uitgevoerd door GfK in opdracht van SIDN. Aan welke kant van de balans sta jij… Heb jij je cybersecurity goed geregeld?

In deze blog vertellen wij je over de 3 belangrijkste cybersecuritytrends en hoe hiermee om te gaan. Wil jij van jouw IT-veiligheid een pro-actief bedrijfsproces maken?

 

Lees onderstaand meer.

Slachtoffer van cybercrime binnen het MKB is gestegen van 19 naar 22%

 

Niet alleen grote ondernemingen zijn een portentieel doelwit voor cybercrime. Ook jij als MKB ondernemer loopt risico’s en juist jij omdat er vaak onvoldoende middelen beschikbaar zijn om je weerbaar te maken.  

Juist daarom is het aantal cybercrimes met 3% gestegen het afgelopen jaar bij MKB ondernemers.

Wat kan jij daar nou aan doen?

Het afgelopen jaar zijn de meeste gevallen van cybercrime ransomeware-aanvallen. Hierbij worden jouw eigen bestanden en data gegijzeld en wordt er digitaal losgeld gevraagd. Vaak moet je dan enkele tot honderden bitcoins betalen om je eigen bestanden weer te kunnen openen.

Het maken van een goede backup is veelal voldoende om van een ransomeware-aanval te kunnen herstellen. Het is dan wel belangrijk dat je goede backup-software gebruikt en dat de locatie waar de backups staan niet zonder extra controleren bereikbaar is.

Microway heeft gekozen voor de marktleiding in backup-software Veeam, hiermee kun je alle typen werkstations, laptops, Office365, fysieke en virtuele servers, databases en nog veel meer beschermen. Meer weten over de oplossingen van Veeam? Neem contact met ons op, wij voorzien je van een 30 dagen kosteloze demo.

Heb jij een goede backup? Wanneer heb je deze voor het laatste getest en kun je als alles verloren is binnen het door jou gewenste tijdspad volledig herstellen? Hoeveel data kwijtraken in geval van een cybercrime is voor jou acceptabel? 1 dag, 1 week, 1 maand… of helemaal niets.

Wij praten graag met jou over je RTO (recovery time objective) en RPO (recovery point objective)… Geen idee waar we het overhebben? Bel ons dan gelijk want er is werk aan de winkel.

 

Voor veel ondernemers is cybercriminaliteit een zorgenkindje

Uit onderzoek blijkt dat meer ondernemers aangeven dat cybercriminaliteit een bron van zorgen is. Dit komt mede omdat het lastige materie is en omdat de kennis ontbreekt om nou echt goed te kunnen inschatten waar de risico’s zitten.

1 op de 10 MKB’ers vindt dat deze risico’s bedreigend kunnen zijn voor de continuiteit van het bedrijf, blijkt uit het onderzoek. Toch neem je al de nodige maatregelen, je installeert een antivirus programma, past een spamfilter toe op je email en je beveiligd je IT-netwerk… toch? Laten wij de percentages eens voor zich spreken.

Sta jij aan de goede kant van de balans en heb je al maatregelen getroffen? Maar waar loop je nou als MKB’er vast? Behoor jij bij de 38% die nog geen goede antivirus heeft of bij de 53% die niet regelmatig zijn apparaten van updates voorziet?

Bij het organiseren van een goede cybersecurity lopen veel bedrijven vast op de snelle ontwikkelingen. Het is gewoonweg niet bij te houden en veel oplossingen zijn niet gemaakt voor het MKB.

Microway heeft hiervoor diensten en software die perfect aansluiten bij de wensen en eisen van MKB’ers. Denk aan managed antivirus en spamfilters, pro-actief beheer en updates, centraal beveiligd en beheerd (wifi) netwerk, veilige wachtwoorden door gebruik van encryptiesleutels en backup naar een externe omgeving.

Al vanaf € 10,- per gebruiker per maand verhogen we jouw IT-veiligheid. Wil je hierover meer weten vul dan je contactgegevens in op het formulier of neemt direct contact met ons op.Vertrouw jij volledig op je IT-leverancier als het gaat om cybersecurity?

 

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de MKB ondernemers vertrouwen dat hun IT-leverancier de zaken goed op orde heeft inzake cybersecurity. Als IT-bedrijf zijn wij natuurlijk blij met dit vertrouwen, alleen is het terecht? Een ander onderzoek onder IT-leveranciers toont aan dat 58% van hun klanten niet voldoende beschermd zijn.

Dit verschil is redelijk makkelijk te verklaren, want als IT-leverancier wil je natuurlijk de klant zo goed mogelijk beveiligen. Echter is het voor veel MKB’ers simpelweg een kostenafweging om bepaalde beveiliging wel en andere niet te kiezen. Daarnaast zijn niet alle IT-leveranciers cybercrime experts. Waarop zijn deze getallen eigenlijk gebaseerd? Laten we eens kijken.

Door gebruik te maken van slimme software die automatisch controles uitvoert op je IT-omgeving kun je de cybercrime weerbaarheid grandioos vergroten. Bij Microway gebruiken wij pro-actieve monitoring en geautomatiseerde security audits die telkens op ruim 12.000 bekende kwetsbaarheden controleert. Wij laten jouw antivirus communiceren met je firewall om zo ook onbekende bedreigingen te signaleren en te stoppen.

 

Eindconclusie

Ga in gesprek met ons en laat je informeren over de mogelijkheiden welke bij jouw organsatie passen. Laten we je alvast één geheim verklappen…. 100% veiligheid bestaat niet. Zelfs niet met alle mogelijke diensten en oplossingen.

Echter zorgen we wel voor een gerust gevoel, zorgen we ervoor dat jouw kostbare data veilig is, dat je medewerkers beschermd zijn tegen cybercrime en dat jouw organisatie weerbaar is.

Wij bieden je een kosteloze scan aan van je bedrijfsnetwerk. Met speciale software brengen we kwetsbaarheden in kaart. Je krijgt van ons achteraf een rapportage met je persoonlijke top 10 cyberrisks waar je direct mee aan de slag kunt.

Geinteresseerd? Meld je aan via onderstaand formulier voor de gratis scan of neem contact met ons op.