De leukste knoppen van Office 365

Kom jij in jouw Flow?

Minder werken en meer doen is de slogan van Flow. Dat klinkt leuk, maar wat kan je er eigenlijk mee?

Flow is een applicatie die jou in staat stelt om werkstromen te automatiseren.

Dit betekent dat alledaagse taken, zoals….het bijhouden van social-media berichten, het samenstellen van een to-do lijst en het opslaan van bijlagen direct voor jou worden uitgevoerd. Je krijgt hier automatisch een melding van.

Makkelijk, en het kost jou geen tijd… of toch wel?

Laten we eerlijk zijn, het inrichten van een Flow is redelijk eenvoudig en met ruim 230 sjablonen kan je altijd wel een geschikte ‘Flow vinden voor jouw hulpvraag. We zullen er drie toelichten die wij zelf ook graag gebruiken:

  • Geef mij een melding wanneer er een social-media bericht over mij gepubliceerd wordt.
  • Automatisch e-mailbijlagen opslaan op in OneDrive of SharePoint
  • Dagelijks een overzicht ontvangen met openstaande taken

Jouw eigen social-media Flow


Op social-media worden dagelijkse vele berichten geplaatst en vaak worden bedrijven en personen hierin vermeld, of van een hashtag voorzien. Het is een dagtaak om dit continu bij te houden en om tussen al deze berichten de voor jou interessante eruit te halen.

Gelukkig kun je dit afspeuren van het internet eenvoudig automatiseren met Flow. Je krijgt een e-mail wanneer jouw naam, bedrijf of een specifieke tag wordt gesignaleerd. Met een klik op de link in de e-mail ga je direct naar het juiste bericht en kan je reageren.

Positieve reclame wordt hierdoor direct gedeeld, en de snelheid waarmee je dit gaat doen, laat zien dat je als organisatie helemaal bij bent. En door direct op negatieve berichtgeving te reageren laat je ook zien dat je jouw klanten serieus te neemt.

Die ene mail al verwijderd met een belangrijke bijlage?

Je krijgt iedere dag een heleboel informatie binnen per e-mail. Lang niet alles wil je bewaren. Soms wil je je het niet eens lezen. Met één druk op de knop of een subtiele “swipe” naar links is het bericht weg.

Maar dan kom je erachter dat er in deze e-mail toch een belangrijke bijlage zat. Dan moet je opeens goed (en op tijd) gaan zoeken in jouw verwijderde items.

Met de Flow ‘Office 365-e-mailbijlagen opslaan in OneDrive’ file je alle bijlagen automatisch in jouw eigen OneDrive en kan je die ene belangrijke bijlage direct terugvinden. Ook handig: je deelt de bijlage met jouw collega’s zonder de complete inhoud van de e-mail mee te sturen.

Steeds meer winkels en groothandels sturen facturen en garantiebonnen per e-mail. Fijn om te weten dat je deze dan direct in OneDrive hebt staan.

Weet jij wat er op jouw To-Do lijstje staat?


To-Do lijstjes zijn erg gemakkelijk en standaard onderdeel van Outlook. Je kan hier snel een taak aanmaken en je houdt eenvoudig overzicht van wat je nog moet doen.

Maar wees eerlijk, lees jij elke ochtend jouw takenlijstje voordat je in de auto stapt?

Wij ook niet… want wij krijgen namelijk elke ochtend keurig een e-mail met daarin de openstaande taken die wij nog moeten uitvoeren.

Zo helpt de Flow ‘Een overzicht met openstaande taken ontvangen’ ons elke dag weer om onze “getting things done” voornemen te realiseren.

Meer weten?

Meer weten over Flow of zelf eens aan de slag met Office 365? Meld je aan via het contactformulier.

De enige voorwaarde voor de 30 dagen gratis Office 365 Business Premium licentie is dat je niet eerder al een proefperiode hebt gehad.

    Vraag een proefabonnement aan