WIFI, Doe je het wel goed?

WIFI, Doe je het wel goed?

De grote gemene deler in alles wat zoal mis kan gaan rondom WiFi zijn de Acces Points. Heb je er teveel? Heb je er te weinig? Is de kwaliteit belabberd?

De voordelen van een goed WiFi netwerk zijn te groot om jezelf tevreden te stellen met een slechte oplossing:

  • Medewerkers kunnen sneller werken doordat allerlei online handelingen sneller gaan
  • Van kwalitatief goede Acces Points heb je er minder nodig = goedkoper
  • Betere WiFi betekent minder storingen in het proces
  • Professionals zijn tevredener bij een werkgever met een goede en snelle WiFi oplossing = minder verloop

De meeste bedrijven van enig formaat die werken met WiFi hangen te veel Access Points op. Dat betekent dat er binnen één organisatie te veel draadloze netwerken actief zijn. In sommige hotels heeft iedere kamer zelfs een eigen netwerk. De kans is dan groot dat Access Points elkaar in de weg gaan zitten.

Maar te ver van elkaar af werkt ook niet altijd.

In geautomatiseerde fabrieken, magazijnen, of distributiehallen wil je zien te voorkomen dat WiFi gestuurde robots en heftrucs in een niemandsland terecht komen als ze moeten overschakelen van het ene netwerk op het andere.

Voorkom storing

Vaak is het slim om toch even een WiFi specialist in te schakelen die goed kijkt naar hoe je storingen zo goed mogelijk kunt voorkomen en optimaal gebruikmaakt van je resources.

et bereik van WiFi is bijvoorbeeld ook afhankelijk van metaal in de ruimte. Metalen deuren, roltrappen, magazijnstellingen, rondrijdende heftrucks, maar ook zonwerend glas met metaaloxide, kunnen zorgen voor verslechterde ontvangst (Kooi van Faraday). Je ziet dat trouwens ook al bij het bereik van je GSM.

Het roamen van het ene naar het andere Access Point moet soepel gaan. Veel draadloos gestuurde machines en heftrucks werken met draadloze scanners en printers – en rijden heen en weer in magazijnen van 30.000 m2 (of nog groter).

Maar professioneel WiFi gaat niet alleen over bereik, Access Points moeten soms ook 500 gebruikers tegelijkertijd aan kunnen. Denk aan locaties waar veel mensen op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar komen om te recreëren (hotels, evemementen), of om te werken (kantoren).

De slimme Access Point

Er zijn vele smaken en prijzen in WiFi. Je hebt Access Points van 40 euro en apparaten van 1000 euro – en alles daar tussen in.

Je hebt slimme Access Points die hun zendvermogen en richting optimaal en interactief verdelen en alleen in de richting zenden waar vraag is waardoor storingen (interferentie) voorkomen wordt – en die bijvoorbeeld ook kunnen meten waar er storingsbronnen aanwezig zijn in de omgeving.

Maar professioneel WiFi gaat niet alleen over bereik, Access Points moeten soms ook 500 gebruikers tegelijkertijd aan kunnen. Denk aan locaties waar veel mensen op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar komen om te recreëren (hotels, evemementen), of om te werken (kantoren).

Wij van Microway werken zelf graag met de Access Points van Ruckus, een aanbieder die niets anders maakt dan draadloze netwerken, waarbij het ook weinig uitmaakt hoe jij je smartphone of draadloos device vasthoudt, of onder welke hoek je staat ten opzichte van het kastje. Wat wij onlangs ook merkten was dat wij bij een klant met een distributie-loods van 33.000 m2 een besparing konden realiseren van 20% in het aantal te plaatsen Access Points. Een flinke kostenbesparing zonder in te leveren op dekking, snelheid en kwaliteit.

Ook geïnteresseerd in een gratis doormeting op locatie van jullie eigen WiFi netwerk, neem dan contact met ons op!