Hoe wapen je jezelf tegen moderne virussen en black hat hackers?

Hoe wapen je jezelf tegen moderne virussen en black hat hackers?

Met de aankomende AVG/GDPR regelgeving zijn steeds meer bedrijven druk bezig met de vraag hoe hun gegevens beter zijn te beveiligen. Hierbij ligt ook een grote druk bij de MKB’ers. Zij moeten ook aan de regels voldoen, maar hebben niet de budgetten beschikbaar die grote corporates wel hebben. Met Sophos als partner heeft Microway sinds kort een groot scala aan nieuwe security oplossingen ter beschikking.

Er zijn veel basis anti-virus oplossingen op de markt, maar dankzij de meer geavanceerde detectiemethodieken en software  van Sophos – bijvoorbeeld Intercept X – zijn wij ook in staat om gloednieuwe virussen (zero-day exploits) te detecteren die nog niet ‘ontdekt zijn’.

Ook is Sophos scherp op de gevaren van wekelijkse software updates. Hierbij worden door grote software aanbieders allerlei beveiligingsissues gerepareerd, maar virusmakers en black hat hackers zoeken bij deze updates ook naar kwetsbaarheden in hardware en software. Zo hebben wij een paar jaar geleden op de hackers-expo (Haxpo) een Google Nest thermostaat gezien die spam stond te versturen vanuit een gebruikersaccount.

Een enge gedachte? Inmiddels is het business as usual.

Deep Learning

De Intercept X beveiligingssoftware van Sophos gebruikt Deep Learning. Deze techniek leert van de gebruikers die wereldwijd via een beveiligde portal gegevens met elkaar uitwisselen.

Hoe die uitwisseling in zijn werk gaat? Een nieuw beveiligingsrisico gedetecteerd in Japan is bijvoorbeeld binnen een aantal seconden verwerkt in de beveiliging van alle Sophos gebruikers wereldwijd.

Intercept X kijkt continu mee op de achtergrond naar wat je pc allemaal aan het doen is. Het gaat dan om honderden processen die allemaal nodig zijn om je werkplek goed te laten functioneren. Wanneer er ergens in deze processen afwijkingen ontstaan, staat Intercept X direct op scherp.

Slimme virussen

Een standaard AV-pakket kijkt het bestand na of er iets in zit wat er niet in hoort. Maar virusmakers worden steeds slimmer en weten anti-virus oplossingen goed om de tuin te leiden. Zo begint een modern virus pas te muteren zodra een standaard virusscanner het bestand heeft gecontroleerd en als veilig heeft gemarkeerd. Door Sophos software wordt niet alleen gekeken naar de inhoud van een bestand, maar ook doorlopend naar het gedrag ervan.

Een Microsoft Word bestand zal normaal gesproken geen andere bestanden aanspreken, of bestanden hernoemen of verwijderen. De software van Sophos monitort standaard of vreemde bestanden proberen in te breken bij andere documenten of programma’s.

Rapporten herstellen

Intercept X onderschept virussen, cryptolockers, zero-day exploits en nog veel meer. Het mooiste moet nog komen, want mocht er een virus of een andere afwijking gedetecteerd worden, dan zal Intercept X automatisch een rapport aanmaken met daarin alle gegevens die een beheerder nodig heeft om de bedreiging af te wenden. Geinfecteerde of ge-encrypte bestanden worden direct hersteld.

Dat is vrij uniek. Een rapportage opstellen en het automatisch herstellen van ge-encrypte bestanden wordt maar door weinig security oplossingen gedaan.

Single pane of glass

Het mooie aan Sophos producten ligt ook in het eenvoudige beheer vanuit één overzichtelijke portal. Dit noemen systeembeheerders een “single pane of glass”.

Heeft een organisatie al een Sophos Firewall, dan koppelen wij deze aan de andere oplossingen. Deze techniek heet Heartbeat en zorgt ervoor dat alle beveiligingsproducten van elkaar op de hoogte zijn. Met andere woorden, een detectie van een virus doet direct de firewall op slot zetten voor al het online verkeer dat dit virus zou kunnen genereren.

Rapporten herstellen

Beveiliging van data en email werkt zéér eenvoudig met Sophos en dankzij ons Golden Partnership kunnen wij met Microway zeer eenvoudig de data van onze klanten voorzien van encryptie. En met behulp van een Sophos firewall en email-encryptie is zakelijke email altijd beveiligd tegen ongewenste verspreiding. Ook email die binnenkomt op je mobieltje is ook te beheren via één en dezelfde portal van Sophos.

Voor onze Sophos Goldpartner status hebben onze engineers en consultants stevige cursussen moeten doorlopen. Met deze kennis zijn wij in staat onze klanten nog beter te informeren en de juiste oplossingen voor hen te ontwerpen met de Sophos oplossingen:

  • Anti-virus, spamfilter en beveiliging tegen alle bedreigingen vanaf het internet
  • Eenvoudig in beheer via één overzichtelijke portal
  • Eén leverancier voor alle beveiligingsoplossingen
  • Beveiliging van data en email zonder extra programmatuur te installeren
  • Beheren van mobiele apparatuur van medewerkers, wissen bij diefstal en controle op inhoud

Alle Sophos oplossingen kunnen wij aanbieden in een aantrekkelijke demo omgeving. Bevalt dit, dan zetten wij het hele pakket na afloop naadloos om naar een productie omgeving.